Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία Α' Δημοτικού

Διαδικτυακή συνάντηση με τη συγγραφέα κ. Γιώτη Μαρίνα, 2022

Τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022, περάσαμε ένα όμορφο πρωινό στο σχολείο μας, παρέα με τη συγγραφέα κ. Γιώτη Μαρίνα. Η συγγραφέας διαδικτυακά έκανε ανάγνωση του βιβλίου της «Τα Φλαφ της ευτυχίας», στους μαθητές και τις μαθήτριες της Α' τάξης (σχ. έτος 2021-2022) του Σχολείου μας, ταξιδεύοντάς τους σ΄ ένα μικρό πλανήτη στην άκρη του ηλιακού μας συστήματος, όπου γνώρισαν τα φωτεινά Φλαφ. Ακολούθησαν διαδραστικά παιχνίδια και ασκήσεις ευγνωμοσύνης on line.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες έμαθαν για τη δύναμη του «ευχαριστώ», καθώς και για τη δύναμη της «ευγνωμοσύνης», η οποία μας μαθαίνει να εστιάζουμε στη στιγμή, να νιώθουμε πιο ικανοποιημένοι στο σήμερα και να κοιτάζουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Έφτιαξαν το δικό τους δέντρο και έγραψαν στα φύλλα του τι τους δίνει χαρά, ενώ έψαξαν μέσα στην τάξη και βρήκαν τα κρυμμένα γράμματα της λέξης ΕΥΤΥΧΙΑ. Τέλος έφτιαξαν με νήμα το δικό τους Φλάφ.

Ευχαριστούμε τη συγγραφέα κ. Γιώτη Μαρίνα που μας ταξίδεψε με το βιβλίο της, αναδεικνύοντας μέσα από αυτό την αξία της ευγνωμοσύνης για την ευτυχία μας.

Υπεύθυνες Εκπαιδευτικοί: Ευθυμίου Χριστίνα-Μαρία (ΠΕ70), Κύρκου Βερενίκη (Διευθύντρια του Σχολείου μας)


Κύλιση στην Αρχή