Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία Δ' Δημοτικού

ΟΔΥΣΣΕΑΣ 2024: Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ στην Χώρα του ΔιαδικτύουΟι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ' τάξης (σχ. έτος 2023-2024) συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΟΔΥΣΣΕΑΣ 2024: Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ στην Χώρα του Διαδικτύου [Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο] που υλοποιείται από το Εργαστήριο Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών στην Δια Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση [Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α], Πανεπιστήμιο Κρήτης. Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με το  5ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, θα ανταλλάξουμε απόψεις, θα εκφραστούμε με το δικό μας τρόπο και θα δημιουργήσουμε ψηφιακές ιστορίες με θέμα την Ασφαλή & Δημιουργική Πλοήγηση στο Διαδίκτυο.

Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε η 1η τηλεδιάσκεψη, στην οποία οι μαθητές/τριες γνωρίστηκαν μεταξύ τους και παρουσίασαν την πόλη, το σχολείο και την τάξη τους. Για τη δημιουργία της παρουσίασης, αρχικά οι μαθητές/τριες, σε ομάδες, αναζήτησαν πληροφορίες για αξιοθέατα της πόλης των Ιωαννίνων και τις κατέγραψαν σε ένα συνεργατικό έγγραφο Google. Στη συνέχεια, για κάθε αξιοθέατο αναζήτησαν στο Διαδίκτυο μία εικόνα με άδεια Creative Commons,  ώστε να μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν ελεύθερα. Αξιοποιώντας τα tablet που διαθέτουμε, φωτογράφησαν εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Σχολείου μας, ενώ στο εργαστήριο της Πληροφορικής δημιούργησαν, σε ομάδες, animation αυτοπαρουσίασης με το προγραμματιστικό περιβάλλον Scratch. Όλο το υλικό ανέβηκε στην online πλατφόρμα storymaps, η οποία μας έδωσε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε μία διαδραστική αφήγηση που μπορείτε να τη δείτε εδώ.

Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Ευθυμίου Χριστίνα-Μαρία (ΠΕ70), Νικολού Αγγελική (ΠΕ86), Βέργου Βασιλική (ΠΕ70, Διευθύντρια του Σχολείου μας) 


Κύλιση στην Αρχή