Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία Ε' Δημοτικού

STEAM mission: From the Earth to the MoonΤο eTwinning αποτελεί ένα πρόγραμμα διαδικτυακής συνεργασίας που στοχεύει στην προώθηση της συνεργατικής διδασκαλίας και της διεθνούς διάστασης στην εκπαίδευση. Μέσω του eTwinning, σχολεία από διάφορες χώρες συνεργάζονται διαδικτυακά σε κοινά προγράμματα, ανταλλάσσοντας ιδέες, πρακτικές και πολιτιστικές εμπειρίες. 

Η E' τάξη του σχολείου μας συμμετέχει στο eTwinning έργο "STEAM mission: From the Earth to the Moon", στο οποίο συνεργάζονται 10 σχολεία από Ελλάδα (5), Ισπανία (3), Πορτογαλία (1) και Σλοβενία (1). Το Διάστημα αποτελεί ένα θέμα που προκαλεί τα όνειρα και τη φαντασία κάθε παιδιού. Αποτελεί την πηγή ατελείωτης περιέργειας, θαυμασμού και ενδιαφέροντος. Η εξερεύνηση του Διαστήματος ανοίγει ένα παράθυρο σε έναν άγνωστο κόσμο γεμάτο μυστήρια. Το έργο έχει σκοπό να επικεντρώσει την προσοχή των μαθητών στο Διάστημα, στον φυσικό μας δορυφόρο τη Σελήνη, και να επιστρέψει τη ματιά τους πίσω στη Γη, ανακαλύπτοντας πως οι πράξεις μας μπορεί να είναι επιβλαβείς για αυτήν. Οι μαθητές/τριες καλούνται να σκεφτούν και να κατανοήσουν πώς οι πράξεις τους επηρεάζουν τον πλανήτη, αναδεικνύοντας την ανάγκη για περιβαλλοντική ευαισθησία και δράση.

Μέσα από αυτό το έργο, οι μαθητές/τριες ενθαρρύνονται όχι μόνο να ονειρεύονται για το Διάστημα, αλλά και να σκέφτονται πώς οι επιλογές τους επηρεάζουν τον πλανήτη. Το πρόγραμμα παρέχει μια ευκαιρία για την ανάπτυξη της ευαισθησίας των μαθητών σε θέματα περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και ευθύνης.

 Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Χειλάς Αθανάσιος (ΠΕ70), Λώλου Μαρία (ΠΕ06)
 Υποστήριξη: Νικολού Αγγελική (ΠΕ86) 

Κύλιση στην Αρχή