banner-foreign-languages

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, 2021

Η 26 Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών στις 6 Δεκεμβρίου 2001, στο τέλος του Ευρωπαϊκού Έτους Γλωσσών, από το Συμβούλιο της Ευρώπης, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία για την προώθηση της εκμάθησης γλωσσών και εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προώθηση της πολυγλωσσίας.

Είχαμε την τιμή και την χαρά να γιορτάσουμε την ημέρα Ευρωπαϊκών γλωσσών με την κυρία Νάτση Χάιδω, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Γαλλικής των ΠΕ.Κ.Ε.Σ Ηπείρου, Θεσσαλίας & Ιονίων Νήσων. Τα παιδιά τις Στ’ ταξης (σχ. έτος 2021-2022) παρουσίασαν τα έργα που είχαν ετοιμάσει στο μάθημα των γαλλικών καθώς και μια χορογραφία από ένα γαλλικό τραγούδι.

Μέσω της έρευνας που έκαναν, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και άλλους πολιτισμούς της Ευρώπης να συγκρίνουν, να βρουν ομοιότητες και διαφορές ανάμεσα στις γλώσσες, στην κουλτούρα και στον πολιτισμό. Η όλη προετοιμασία μας έδωσε την ευκαιρία να συνεργαστούμε με τους δασκάλους της τάξης τον κ. Στέργιο Κουτσάφτη και την κ. Γεωργία Χασιώτη, καθώς και με την γυμνάστρια του σχολείου κ. Γκουρογιάννη Ιωάννα.

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Μούτσιου Αλεξία-Αγγελική (ΠΕ05)


Κύλιση στην Αρχή