Το eTwinning διευκολύνει τη δημιουργία διεθνών συνεργατικών προγραμμάτων μεταξύ σχολείων, συνδέοντας εκπαιδευτικούς και μαθητές από διάφορες χώρες. Προσφέρει τη δυνατότητα για πολυπολιτισμική ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, ενισχύοντας την κατανόηση και τον σεβασμό προς διαφορετικούς πολιτισμούς. Επιπλέον προωθεί την ανάπτυξη διεθνούς δικτύου συνεργασίας για τους εκπαιδευτικούς και παρέχει μια ευκαιρία για την ενσωμάτωση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και Επικοινωνίας στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Η ΣΤ' τάξη του σχολείου μας συμμετέχει στο eTwinning έργο "Travelers of Science", στο οποίο συνεργάζονται 20 σχολεία από Τουρκία (10), Ιορδανία (3), Αζερμπαϊτζάν (2), Γαλλία (1), Ελλάδα (1), Γεωργία (1), Ρουμανία (1) και Βόρεια Μακεδονία(1). Το έργο αποτελεί μια συναρπαστική εκπαιδευτική πρωτοβουλία που διερευνά τη ζωή, τις εφευρέσεις και τα επιστημονικά ταξίδια των ανθρώπων που διαμόρφωσαν την ιστορία της επιστήμης. Οι συμμετέχοντες μαθητές/τριες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την επιστημονική κληρονομιά και να ανακαλύψουν τον πολυσύνθετο κόσμο της επιστήμης μέσα από διάφορες δραστηριότητες που συνδυάζουν τη διασκέδαση και την εκπαίδευση. Θα συμμετέχουν σε δημιουργικά παιχνίδια, πειράματα και προσομοιώσεις που θα τους βοηθήσουν να κατανοήσουν τις επιστημονικές αρχές με διασκεδαστικό τρόπο. Επιπλέον, η χρήση εργαλείων του διαδικτύου τύπου Web 2.0 θα ενισχύσει τη συνεργατικότητα και την επικοινωνία μεταξύ των μαθητών/τριών από διάφορες χώρες.
Στο τέλος του προγράμματος, οι μαθητές/τριες θα ανακαλύψουν πώς η επιστήμη μπορεί να ενώνει ανθρώπους από διάφορα μέρη του κόσμου, δημιουργώντας ένα ενιαίο κοινό που εκτιμά και αναγνωρίζει τη σημασία της επιστημονικής γνώσης.
Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός: Πουρλιάκας Γρηγόριος (ΠΕ70)
Υποστήριξη: Νικολού Αγγελική (ΠΕ86)