Εκπαιδευτικοί Όμιλοι

Το ηλιακό μας σύστημα

Στον Όμιλο Αστρονομίας και Διαστημικής, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ' τάξης (σχ. έτος 2023-2024) βίωσαν μια συναρπαστική εκπαιδευτική εμπειρία το πρώτο τρίμηνο, εξερευνώντας τα μυστικά του ηλιακού μας συστήματος. Αρχικά, παρακολούθησαν ένα εκπαιδευτικό βίντεο που τους παρείχε πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τους οκτώ πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, αποκαλύπτοντας τόσο τη διάταξή τους σε σχέση με το μέγεθος όσο και την απόστασή τους από τον ήλιο.

Κατόπιν, οι μαθητές/τριες ανέλαβαν τη δημιουργία του δικού τους ατομικού κολλάζ, τοποθετώντας τους πλανήτες σε σειρά με βάση την απόστασή τους από τον ήλιο. Η δημιουργική αυτή δραστηριότητα ενίσχυσε την κατανόησή τους για τη δομή του ηλιακού συστήματος και τη σημασία της απόστασης στην οργάνωση των πλανητών.

Στη συνέχεια, οι μαθητές/τριες συνεργάστηκαν σε ομάδες για να κατασκευάσουν μια πιο λεπτομερή αναπαράσταση του ηλιακού μας συστήματος. Μέσα από συστηματική ομαδική μελέτη, κατέγραψαν τα μεγέθη των πλανητών και ανέπτυξαν γνώσεις για τις τροχιές τους. Με υλικά όπως χαρτόνια, ξυλομπογιές, ψαλίδια και κόλλα, δημιούργησαν μια εκπληκτική μικρογραφία του ηλιακού συστήματος, αναδεικνύοντας τις δεξιότητές τους στην τεχνολογία και τη δημιουργικότητα. Με αυτόν τον τρόπο, οι μαθητές/τριες ενέπνευσαν τη φαντασία τους και εμβάθυναν στην αγάπη τους για την αστρονομία.

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Ευθυμίου Χριστίνα-Μαρία (ΠΕ70)

Κύλιση στην Αρχή