Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία Β' Δημοτικού

Οι τέσσερις εποχές, 2022

Στο πλαίσιο της ενότητας «Οι τέσσερις εποχές» της Μελέτης Περιβάλλοντος, οι μαθητές/τριες της Β' τάξης (Σχ. Έτος 2022-2023) γνώρισαν σπουδαίους ζωγράφους. Συγκεκριμένα, επεξεργάστηκαν τον πίνακα «Οι Τέσσερις Εποχές» του Γιάννη Τσαρούχη, το «Φθινοπωρινό τοπίο με τέσσερα δέντρα» του Βίνσεντ βαν Γκογκ και στη συνέχεια κλήθηκαν να φανταστούν φθινοπωρινές εικόνες ακούγοντας το «Φθινόπωρο» από τις Τέσσερις Εποχές του Βιβάλντι. Έπειτα, γνώρισαν έναν ιδιαίτερο ζωγράφο της Αναγέννησης, τον Τζουζέπε Αρτσιμπόλντο, ο οποίος αποτέλεσε έμπνευση για να φτιάξουν τις δικές τους προσωπογραφίες από φρούτα και λαχανικά.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Καραμάνη Κωνσταντίνα-Παυλίνα (ΠΕ70)

Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, 2022

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου, οι μικροί μαθητές/τριες της Β΄ τάξης (σχ. έτος 2022-2023) παρουσίασαν φωτογραφίες από τα κατοικίδιά τους, το αγαπημένο τους λούτρινο ζωάκι ή παραμύθια με θέμα τα ζώα και απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις των συμμαθητών τους.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Καραμάνη Κωνσταντίνα-Παυλίνα (ΠΕ70)

Σχολεία του κόσμου, 2022

Στο μάθημα της Μελέτης Περιβάλλοντος και στην ενότητα "ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ" οι μικροί μαθητές της Β΄ τάξης (σχ. έτος 2022-2023) εξερεύνησαν το Σχολείο μας και το φωτογράφισαν με tablet. Έπειτα «ταξίδεψαν» με την υδρόγειο σφαίρα σε άλλα σχολεία του κόσμου. Παρατήρησαν τα κτίρια, τις αίθουσες και συνειδητοποίησαν πόσο διαφορετική μπορεί να είναι η εκπαίδευση στα διάφορα σημεία του πλανήτη.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Καραμάνη Κωνσταντίνα-Παυλίνα (ΠΕ70)

Συνεργασία με το 33ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων, 2022

Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 ολοκληρώθηκε η συνεργασία της Β' Τάξης (σχ. έτος 2021-2022) του Σχολείου μας με το 33ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων στο πλαίσιο της μετάβασης των παιδιών του Νηπιαγωγείου στο Δημοτικό Σχολείο. Τα δύο σχολεία, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους και της εκπαιδευτικού Πληροφορικής του 2ου Π.Δ.Σ., συνεργάστηκαν για τη δημιουργία δύο ψηφιακών βιβλίων με θέμα το διάστημα.

Μετά από παράκληση των παιδιών του Νηπιαγωγείου για βοήθεια στη γραφή, πραγματοποιήθηκε μία σύγχρονη εξ' αποστάσεως συνάντηση μέσω της πλατφόρμας Webex και οι μαθητές/τριες της Β΄ Δημοτικού γνώρισαν τους μικρούς μαθητές/τριες της Κόκκινης και της Πράσινης Ομάδας του Νηπιαγωγείου. Στη συνέχεια πληκτρολόγησαν σε ένα συνεργατικό έγγραφο τα λόγια των μικρών τους φίλων. Ο ενθουσιασμός από όλους τους μαθητές/τριες ήταν έκδηλος και μια σχέση φιλίας άρχισε να δημιουργείται.

Η Κόκκινη Ομάδα δημιούργησε το βιβλίο «Οι πλανήτες ταξιδεύουν», ενώ η Πράσινη Ομάδα δημιούργησε  το «Πλανητοβιβλίο».

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Βέργου Βασιλική (ΠΕ70), Νικολού Αγγελική (ΠΕ86) και οι νηπιαγωγοί Βέργου Μαρία, Μαυρογιώργου Άννα-Καλλιόπη, Χριστογιάννη Ασημίνα, Κουκούλη Μαρία, Μάντζιου Ελένη

Κυκλοφορώ με ασφάλεια, 2022

Την Τρίτη 5 Απριλίου 2022 στα πλαίσια του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος και της Ενότητας «Κυκλοφορώ Ασφαλώς», επισκέφτηκε την Β΄ Τάξη του Σχολείου μας μέλος του τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, προκειμένου να ενημερώσει τους μικρούς μαθητές για θέματα ασφαλούς κυκλοφορίας και σωστής συμπεριφοράς τους ως επιβάτες αυτοκινήτου, πεζοί ή ποδηλάτες. Ευχαριστούμε θερμά το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων αλλά και την κα. Αικ. Αστεριάδη για την εξαιρετική της εισήγηση και τη συνεργασία της με τα παιδιά του σχολείου μας.

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Βέργου Βασιλική (ΠΕ70), Ρούκα Μαρία (ΠΕ70)

Κύλιση στην Αρχή