Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία Δ' Δημοτικού

ΟΔΥΣΣΕΑΣ 2024: Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ στην Χώρα του ΔιαδικτύουΤην Τρίτη 9 Απριλίου 2024, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ' τάξης του Σχολείου μας και του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου συναντήθηκαν ακόμα μια φορά διαδικτυακά και παρουσίασαν πληροφορίες για τους κινδύνους στο Διαδίκτυο. Οι μαθητές/τριες αρχικά χωρίστηκαν σε ομάδες και αναζήτησαν πληροφορίες στην ιστοσελίδα https://saferinternet4kids.gr/ του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. Στη συνέχεια, στο εργαστήριο Πληροφορικής, δημιούργησαν με το λογισμικό παρουσιάσεων LibreOffice Impress παρουσιάσεις για τις θεματικές: Εθισμός στο Διαδίκτυο, Προσωπικά Δεδομένα και πώς να τα προστατεύουμε, Ψευδείς Ειδήσεις και Παραπληροφόρηση, Αποπλάνηση στο Διαδίκτυο.

Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Ευθυμίου Χριστίνα-Μαρία (ΠΕ70), Νικολού Αγγελική (ΠΕ86), Βέργου Βασιλική (ΠΕ70, Διευθύντρια του Σχολείου μας) 


 

Οι μαθητές/τριες αποκόμισαν πολλά οφέλη από τη συμμετοχή τους στην 3η διαδικτυακή τηλεδιάσκεψη:

  • Εκπαίδευση σε θέματα ασφάλειας στο Διαδίκτυο: Οι μαθητές/τριες απέκτησαν γνώσεις και ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με τους κινδύνους και τις προκλήσεις που συναντούν στο Διαδίκτυο, ενισχύοντας έτσι τις ικανότητές τους να αντιδρούν και να προστατεύουν τον εαυτό τους και τους άλλους.
  • Ανάπτυξη τεχνολογικών δεξιοτήτων: Οι μαθητές/τριες εξοικειώθηκαν με τη χρήση τεχνολογικών εργαλείων όπως προγράμματα παρουσίασης και πλατφόρμες τηλεδιάσκεψης, βελτιώνοντας έτσι τις δεξιότητές τους στον ψηφιακό κόσμο.
  • Ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας: Μέσω της παρουσίασης των θεμάτων τους, οι μαθητές/τριες βελτίωσαν την ικανότητά τους να εκφράζουν τις ιδέες τους με σαφήνεια και αυτοπεποίθηση μπροστά σε ένα ακροατήριο.
  • Συνεργατική μάθηση: Η διαδικασία της προετοιμασίας και παρουσίασης των θεμάτων ενθάρρυνε τους μαθητές/τριες να συνεργαστούν, να μοιραστούν ιδέες και να μάθουν από τους συμμαθητές τους.
  • Κριτική σκέψη και ανάλυση πληροφοριών: Οι μαθητές/τριες ανέπτυξαν τη δεξιότητα να αξιολογούν και να αναλύουν πληροφορίες, καθώς και να διατυπώνουν επιχειρήματα και συμπεράσματα.

Κύλιση στην Αρχή