banner-foreign-languages

Plants in space, 2024

Οι μαθητές/τριες της Ε' τάξης (σχ. έτος 2023-2024), στο πλαίσιο του προγράμματος eTwinning "From the Earth to the Moon" επεξεργαστήκαν θέματα που αφορούν τις ανάγκες των φυτών στη γη, ενώ προβληματίστηκαν για το πώς θα μπορούσαν να αναπτυχθούν με κατάλληλες συνθήκες φυτά στο φεγγάρι μέσα σε θερμοκήπιο.

Στην πρώτη άσκηση, οι μαθητές/τριες έπρεπε να σκεφτούν ποια είναι τα βασικά στοιχεία που απαιτούνται για την υγιή ανάπτυξη των φυτών. Αυτά περιλαμβάνουν την πρόσβαση σε νερό, το φως για τη φωτοσύνθεση, το κατάλληλο έδαφος για την υποστήριξη των ριζών και την παροχή θρεπτικών συστατικών, καθώς και το οξυγόνο ή τη θερμοκρασία που επηρεάζουν τη φυσική διαδικασία της ανάπτυξης των φυτών.

Στη δεύτερη άσκηση, οι μαθητές κλήθηκαν να εξετάσουν στοιχεία σχετικά με τη Σελήνη, όπως την απουσία ατμόσφαιρας, την ακαταλληλότητα του εδάφους για καλλιέργεια, την έλλειψη νερού και την ακραία θερμοκρασία. Με βάση αυτά τα δεδομένα, οι μαθητές/τριες απάντησαν σε δύο ερωτήσεις: αν πιστεύουν ότι τα φυτά μπορούν να αναπτυχθούν στη Σελήνη, καθώς και να προτείνουν τρόπους για την καλλιέργεια φυτών σε ένα τόσο αντίξοο περιβάλλον.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Χειλάς Αθανάσιος (ΠΕ70), Λώλου Μαρία (ΠΕ06)


Κύλιση στην Αρχή