Εργαστήριο Πληροφορικής

Love Meter, 2023

Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023, οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ' τάξης δημιούργησαν με το Microbit έναν μετρητή αγάπης "love meter", στα πλαίσια του έργου etwinning "Tech for safety: Wireless bag alarm - Code with Micro:Bit".

Δείτε πως λειτουργεί: Εσείς και το αγαπημένο σας πρόσωπο πρέπει να κρατηθείτε χέρι χέρι, και με το άλλο σας χέρι να αγγίξετε σύντομα τους ακροδέκτες P0 και Ground του Microbit, ώστε να δημιουργήσετε ένα κύκλωμα (το σώμα μας είναι αγωγός). Για να είναι πιο εύκολο, μπορείτε να συνδέσετε καλώδια με κροκοδειλάκια στους ακροδέκτες P0 και Ground. Όταν κλείνει επομένως στιγμιαία το κύκλωμα, εμφανίζεται στην οθόνη LED ένας τυχαίος αριθμός μεταξύ 1 και 100 που υποδεικνύει το επίπεδο "αγάπης" μεταξύ των δύο.

Αρχικά οι μαθητές/τριες ακολούθησαν τις οδηγίες από το μάθημα Love Meter (https://makecode.microbit.org/projects/love-meter) της πλατφόρμας makecode και δημιούργησαν έναν απλό μετρητή αγάπης. Στη συνέχεια εμπλούτισαν τον κώδικα ώστε το microbit, ανάλογα το επίπεδο αγάπης, να εμφανίζει εκτός από τον τυχαίο αριθμό και ένα εικονίδιο (μεγάλη καρδιά, μικρή καρδιά, λυπημένη φατσούλα), καθώς και ένα γράφημα με τα led. Μπορείτε να δείτε τις οδηγίες εδώ.

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Νικολού Αγγελική (ΠΕ86)


Κύλιση στην Αρχή