Δράσεις του Σχολείου μας

Μικρή Επανάσταση στην εκπαίδευση, 2024

Το Σχολείο μας συμμετέχει στην καινοτόμα Δράση «Μικρή Επανάσταση στην εκπαίδευση: Αναδεικνύουμε τις ψηφιακές δεξιότητες των Ελλήνων του Αύριο...», στην οποία συμμετέχουν 1821 σχολικές μονάδες σε όλους τους Δήμους της Ελλάδας, σχεδιάστηκε από τον Δήμο Τρικκαίων και υλοποιείται με την χρηματοδότηση του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». Στο πλαίσιο της υλοποίησης της Δράσης παραλάβαμε τον εξοπλισμό ρομποτικής, ο οποίος αποτελείται από έξι (6) Gigo Micro:Bit Compatible Robots και έξι (6) πλακέτες Micro:Bit, καθώς και το συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό. Επίπλέον δύο εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας (Νικολού Αγγελική, ΠΕ86 και Χειλάς Αθανάσιος, ΠΕ70) παρακολούθησαν το αντίστοιχο 8ώρο πρόγραμμα κατάρτισης "Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών στο STEM και την Εκπαιδευτική Ρομποτική".

Την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής Ηπείρου που πραγματοποιήθηκε στα Αρσάκεια Ιωαννίνων, η ομάδα "Ελεύθερα Ηλεκτρόνια" μαθητών/τριών της Ε' τάξης παρουσίασε κατασκευές με τον γενικό τίτλο "Στιγμές Φωτεινής Έμπνευσης", που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο της δράσης. Μπορείτε να δείτε αναλυτική περιγραφή των έργων εδώ.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές/τριες της Ε' τάξης! Συγχαρητήρια στην ομάδα "Ελεύθερα Ηλεκτρόνια" για την παρουσιάση των έργων!

Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Νικολού Αγγελική (ΠΕ86), Χειλάς Αθανάσιος (ΠΕ70) 


Κύλιση στην Αρχή