Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία Α' Δημοτικού

Γράμματα από τον Πίξελ, 2024

Η Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024, ήταν μια ξεχωριστή μέρα για τους μικρούς μαθητές/τριες της Α’ τάξης. Απάντησε ο Πίξελ, ο ψηφιακός ταχυδρόμος των Ελληνικών Ταχυδρομείων, στα γράμματα που είχαμε στείλει στον Άγιο Βασίλη πριν τα Χριστούγεννα. Μας ενημέρωσε ότι όπως κάθε χρόνο μεταμορφώθηκε σε βοηθό του Άγιου Βασίλη και του μετέφερε τα γράμματά μας. Μάλιστα μας μετέφερε και ένα μήνυμά του ως απάντηση στα γράμματά μας, ότι οι επιθυμίες και και τα όνειρα των μικρών παιδιών γεμίζουν την καρδιά του με ζεστασιά και ότι τα γνωρίζει ένα-ένα ξεχωριστά. Μας έδωσε και συμβουλές "Να γελάτε δυνατά, να παίζετε ξένοιαστα, να είστε καλοί με την οικογένεια και τους φίλους σας και να ξέρετε ότι όταν η μαγεία των Χριστουγέννων βρίσκεται στην καρδιά σας, η κάθε μέρα μοιάζει με γιορτή". Όλα τα μικρά προσωπάκια χαμογέλασαν για ακόμα μια φορά με τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Μπάρμπα Μαρία (ΠΕ70) 

Μαθηματικά αλλιώς!, 2023

Στο πλαίσιο της παιχνιώδους διαδικασίας, την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ τάξης, αφού κουράστηκαν λίγο παραπάνω με τα βιβλία, αποφάσισαν να παίξουν ...με μαθηματικούς στόχους. Η μέρα στο σχολείο αντικαταστάθηκε με μια μέρα στο λούνα πάρκ, όπου οι μαθητές/τριες έπαιξαν το γνωστό παιχνίδι με την μπάλα και τα τενεκεδάκια που έπρεπε να ρίξουν. Μόνο που αυτά τα τενεκεδάκια είχαν αριθμούς επάνω. Κάθε μαθητής/τρια στόχευε με ένα μπαλάκι, ενώ αν πετύχαινε το τενεκεδάκι, έγραφε τον αριθμό που είχε πάνω του και έκανε μια πρόσθεση με έναν αριθμό που όρζε η εκπαιδευτικός της τάξης.

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Μπάρμπα Μαρία (ΠΕ70) 

Γράμματα στον Άγιο Βασίλη, 2023

Χριστούγεννα έρχονται και οι μικροί μαθητές/τριες της Α’ ταξης (σχ. έτος 2023-2024) ανυπομονούν για την άφιξη του Άγιου Βασίλη. Κάθε χρόνο μικροί και μεγάλοι του γράφουν χιλιάδες γράμματα, περιμένοντας να εκπληρωθούν οι ευχές τους! Στα ΕΛΤΑ αναλαμβάνουν την πιο μαγική δουλειά του κόσμου, να του τα παραδώσουν! Τώρα λοιπόν που οι μαθητές/τριες της Α’ τάξης έχουν μάθει αρκετά γραμματάκια, σε συνεργασία με τη δράση των ΕΛΤΑ, αποφασίσαν να γράψουν το γράμμα στον Άγιο Βασίλη για να τον ενημερώσουν πόσο καλά παιδιά είναι και να ζητήσουν το δωράκι τους. Μάλιστα τη νέα χρονιά, όταν ανοίξουν ξανά τα σχολεία, θα λάβουμε την απάντησή του με τη βοήθεια των Ελληνικών ταχυδρομείων. Ας περιμένουμε!

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Μπάρμπα Μαρία (ΠΕ70) 

Πρώτο Students’ meeting  στο eTweening: Think ECO, Act green!

Την Τετάρτη 29/11/23 οι μικροί μαθητές/τριες της Α΄ τάξης συμμετείχαν στην πρώτη μαθητική τηλεδιάσκεψη του έργου eTweening "Think ECO, Act green!" και παρουσίασαν τα χριστουγεννιάτικα στολίδια από ανακυκλώσιμο υλικό που κατασκεύασαν. Οι μικροί μαθητές/τριες γνώρισαν μαθητές και μαθήτριες από άλλες χώρες της Ευρώπης και παρακολούθησαν την παρουσίαση των χριστουγεννιάτικων στολιδιών όλων των χωρών. Αποκτήσαμε λοιπόν νέους φίλους, ευχηθήκαμε καλά Χριστούγεννα και περάσαμε όμορφα μέσα από μια πολύ ευχάριστη συνάντηση.

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Μπάρμπα Μαρία (ΠΕ70) 

Συμμετέχουμε στο eTweening: Think ECO, Act green!

Το Σχολείο μας συμμετέχει και τη σχολική χρονιά 2023-2024 σε ευρωπαϊκά προγράμματα, από τα οποία οι μαθητές/τριες έχουν να αποκομίσουν πολλά οφέλη. Το eTwinning είναι ένα από αυτά τα προγράμματα καθιστώντας το σχολείο μέλος στην Κοινότητα για τα σχολεία της Ευρώπης. Επιπλέον αποτελεί μια πρωτοβουλία που διευκολύνει τη συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών και σχολείων μέσω της χρήσης της τεχνολογίας. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για μια δράση της Ευρώπης, κατά την οποία σχολικές μονάδες από Ευρωπαϊκές χώρες συνεργάζονται με παιδαγωγικούς, πολιτισμικούς και κοινωνικούς στόχους.

Η Α' τάξη συμμετέχει στο eTwinning έργο "Think ECO, act GREEN!", το οποίο περιλάμβάνει 32 συμμετοχές από ολόκληρη την Ευρώπη. Οι μαθητές/τριες θα έρθουν σε επαφή με μαθητές/τριες από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, βγαίνοντας από τα όρια της τάξης, μέσω μιας βελτιωμένης παιδαγωγικής διαδικασίας, ενώ θα γνωρίσουν τρόπους να ανακυκλώνουν υλικά και να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση. Παράλληλα θα αναπτύξουν τις ικανότητες να επικοινωνούν στα αγγλικά με μαθητές/τριες από άλλα σχολεία, θα αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες, καθώς και κανόνες καλής συμπεριφοράς στο διαδίκτυο.

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Μπάρμπα Μαρία (ΠΕ70) 

Κύλιση στην Αρχή