Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις

Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση, 2023  

Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση, 2023  Οι μαθητές και μαθήτριες των Α' και Β' τάξεων του Σχολείου μας, σας προσκαλούν στη Χριστουγεννιάτικη μουσικοχορευτική παράσταση "Ο Καρυοθραύστης και η Κλάρα", που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 18:30 στην Αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος ΖΠΑ. Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ.

Την παραµονή των Χριστουγέννων, η Κλάρα δέχεται ένα πολύ ξεχωριστό δώρο -έναν ξύλινο καρυοθραύστη- και από τότε η µαγεία ξεκινά!

 
Υπεύθυνες Εκπαιδευτικοί: Μπάρμπα Μαρία (Α' τάξη), Μάγκου Μόνικα (Β' τάξη)
Εικαστική επιμέλεια: Πασσιά Ευαγγελίνα (ΠΕ08)
Μουσική Επιμέλεια: Γκάντζου Μαρία (ΠΕ79.01)

Όλοι Διαφορετικοί, Όλοι Ίσοι, 2023

Όλοι Διαφορετικοί, Όλοι Ίσοι, 2023

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, την Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 9.00 έως 12.30, στην «Αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος» της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας, εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών και εκπαιδευτικών σε ζητήματα αναπηρίας, ένταξης, σεβασμού της διαφορετικότητας και διασφάλισης της ισότιμης εκπαίδευσης. Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ και την αφίσα εδώ.

Το Σχολείο μας συμμετείχε στην εκδήλωση με την Γ' τάξη και τη δράση «Εγώ κι εσύ μαζί: Ενισχύοντας τη συμπερίληψη μαθητών με αναπηρία». Η δράση συνίσταται στη διοργάνωση συνεργατικών δραστηριοτήτων -κυρίως ψυχοκινητικής μορφής- μεταξύ δύο σχολείων: του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων (Ενταγμένου στο Πανεπιστήμιο) και του 4ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, ενώ αποσκοπεί στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που προωθεί την αμοιβαία κατανόηση, τον σεβασμό στην ιδιαιτερότητα και τη συνεργασία μεταξύ των μαθητών, ανεξαρτήτως των ατομικών διαφορών τους. Οι μαθητές/τριες συμμετείχαν σε συναντήσεις, κοινά εργαστήρια και εκδηλώσεις, αναβαθμίζοντας τις δεξιότητές τους στην επικοινωνία, την αλληλεπίδραση, την ενσυναίσθηση και την αμοιβαία υποστήριξη.

Υπεύθυνες Εκπαιδευτικός: Παναγιωτοπούλου Ελισάβετ (ΠΕ70), Γκουρογιάννη Ιωάννα (ΠΕ11)
 Δημιουργία βίντεο: Παναγιωτοπούλου Ελισάβετ (ΠΕ70), Νικολού Αγγελική (ΠΕ86)

Γιορτή Αποφοίτησης

Γιορτή Αποφοίτησης, 2023

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ' τάξης (Σχ. Έτος 2022-2023) του Σχολείου μας, σας προσκαλούν στη γιορτή αποφοίτησης και στη θεατρική παράσταση "Όρνιθες" του Αριστοφάνη, την Τρίτη 13 Ιουνίου 2023 και ώρα 10:30 π.μ στην αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος ΖΠΑ.

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Χειλάς Αθανάσιος, ΠΕ70
Υπεύθυνος χορωδίας: Βασδέκης Κωνσταντίνος, ΠΕ 79.01
Σκηνικά-Κουστούμια: Μυλωνά Ηρώ-Σοφία, ΠΕ08
Κινησιολογία: Χειλάς Αθανάσιος, Κάκκαβου Παναγιώτα
Δημιουργία πρόσκλησης: Νικολού Αγγελική, ΠΕ86

Γιορτή 28ης Οκτωβρίου, 2023

Γιορτή 28ης Οκτωβρίου, 2023

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ' τάξης (σχ. έτος 2023-2024) του Σχολείου μας τίμησαν και φέτος την επέτειο του ΟΧΙ υπενθυμίζοντας σε όλους μας ότι ο επιθετικός πόλεμος οδηγεί στον όλεθρο, στο θάνατο αθώων και στην καταπάτηση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ωστόσο, η φετινή επέτειος συμπίπτει με μια στενάχωρη και μελανή συγκυρία πολέμου, των τραγικών γεγονότων στη Μέση Ανατολή, που έρχεται για ακόμη μια φορά να μας υπενθυμίσει πόσο εύθραυστη και συνάμα πολύτιμη είναι η μοναδική, ίσως αναντικαταστατη, αξία της ζωής και της ύπαρξής μας, η Ειρήνη.

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Ευθυμίου Χριστίνα-Μαρία, ΠΕ70
Υπεύθυνη εκπαιδευτικός χορωδίας: Γκάντζου Μαρία, ΠΕ79.01

Γιορτή 25ης Μαρτίου, 2023

Γιορτή 25ης Μαρτίου, 2023  

Την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ' τάξης παρουσίασαν τη Σχολική Γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Χειλάς Αθανάσιος (ΠΕ70)
Υπεύθυνος χορωδίας: Βασδέκης Κωνσταντίνος (ΠΕ79.01)

  

 

Κύλιση στην Αρχή