Διακρίσεις-Βραβεύσεις

Εθνική και Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας eTwinning, 2023Το eTwinning έργο  "Tech for safety: Wireless bag alarm - Code with Micro:Bit" που πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο μας κατά το σχ. έτος 2022-2023, βραβεύτηκε με την Εθνική και Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας. Η Εθνική Ετικέτα Ποιότητας (National Quality Label) και η Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας (European Quality Label) αποτελούν δύο σημαντικά βραβεία που απονέμονται σε έργα που ξεχωρίζουν στο πλαίσιο του eTwinning, αναδεικνύοντας την υψηλή ποιότητα, την καινοτομία και τη σημαντική συνεισφορά τους στην ευρωπαϊκή συνεργασία και εκπαίδευση. 

Το National Quality Label αποτελεί την εθνική αναγνώριση ενός έργου στο eTwinning. Η απονομή αυτού του τίτλου υποδεικνύει ότι το έργο έχει επιτύχει υψηλά πρότυπα ποιότητας και έχει συνεισφέρει σημαντικά στην εκπαιδευτική κοινότητα σε εθνικό επίπεδο. Στα κριτήρια περιλαμβάνονται η συνεργασία, η διαπολιτισμική κατανόηση, η καινοτομία και η πολιτιστική επίδραση στον τοπικό πληθυσμό.

Το European Quality Label αντιπροσωπεύει την αναγνώριση ενός έργου σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προβάλλοντας την εξαιρετική ποιότητα και την πρωτοποριακή φύση του. Η απονομή του σημαίνει ότι το έργο έχει ξεχωρίσει σε διακρατικό επίπεδο, προσφέροντας στην εκπαιδευτική κοινότητα της Ευρώπης προηγμένες πρακτικές και ανταλλάσσοντας ιδέες και εμπειρίες με σχολεία από διάφορες χώρες. Τα κριτήρια αξιολόγησης περιλαμβάνουν τη συνεργασία, την καινοτομία, την αειφορία και την ευρωπαϊκή διάσταση του έργου.

Και οι δύο αυτές Ετικέτες Ποιότητας αποτελούν αναγνώριση της αφοσίωσης και του επαγγελματισμού των εκπαιδευτικών και των μαθητών που συμμετέχουν σε ένα eTwinning έργο, ενισχύοντας τη συνολική ποιότητα της ευρωπαϊκής εκπαίδευσης.

Βραβεία στους Διαγωνισμούς Φυσικής και Μαθηματικών, 2022Συγχαρητήρια στους μαθητές της Ε΄ τάξης Μπούτικο Ανδριανό και Χειλά Ιωάννη για το 2ο βραβείο που τους απονεμήθηκε από τη συμμετοχή τους στη Β΄ φάση του 10ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής, που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

Συγχαρητήρια στο μαθητή τη Ε΄ τάξης Βαΐτση Αναστάσιο, στο μαθητή της Στ' τάξης Μορέττι Σιόμπολα Κρίστιαν και στη μαθήτρια της ΣΤ' τάξης Τζίμα Ελένη για τη διάκρισή τους στον 16ο Μαθηματικό Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά», που διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.

Διαγωνισμός Haiku, 2022Το σχολείο μας βραβεύτηκε στον διαγωνισμό haiku που διοργανώνει κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας / Επιτροπή Δυτικής Ευρώπης (CEO / FIPF) και υλοποιεί στην Ελλάδα ο Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Πτυχιούχων Πανεπιστημίου (A.P.L.F. – D.U.), μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και την Επιτροπής Δυτικής Ευρώπης σε συνεργασία με το Προξενείο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.

Θερμά συγχαρητήρια στη μαθήτρια της ΣΤ' τάξης Ελίνα Αναστάση που βραβεύτηκε, καθώς και στην υπεύθυνη εκπαιδευτικό ΠΕ05 Γαλλικής γλώσσας κα Αλεξία-Αγγελική Μούτσιου. Το βραβευθέν ποίημα θα συμμετέχει και στον αντίστοιχο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό. 

Μπορείτε να δείτε τη συγχαρητήρια Επιστολή για βράβευση του σχολείου μας στο Διαγωνισμό Ηaiku σε Παγκόσμιο Επίπεδο, καθώς και τη βεβαίωση βράβευσης που απονεμήθηκε στην μαθήτρια Ελίνα Αναστάση που διακρίθηκε στην 7η θέση.

Διαγωνισμός Haiku, 2021Το σχολείο μας βραβεύτηκε στον διαγωνισμό haiku που διοργανώνει κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας / Επιτροπή Δυτικής Ευρώπης και υλοποιεί στην Ελλάδα ο Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Πτυχιούχων Πανεπιστημίου (A.P.L.F. – D.U.), μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και την Επιτροπής Δυτικής Ευρώπης σε συνεργασία με το Προξενείο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.

Θερμά συγχαρητήρια στη μαθήτρια της Ε' τάξης Ελένη-Κωνσταντίνα Α. που βραβεύτηκε, καθώς και στην υπεύθυνη εκπαιδευτικό ΠΕ05 Γαλλικής γλώσσας κα Αλεξία-Αγγελική Μούτσιου. Το βραβευθέν ποίημα θα συμμετέχει και στον αντίστοιχο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό. 

arianicanΤο Σχολείο μας συμμετέχει και φέτος με την ομάδα ρομποτικής «2ος Πειραματικός Γαλαξίας» στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού με θέμα «Ο Γαλαξίας μας», που γίνεται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και διοργανώνεται από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό WRO Hellas (Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Μαθηματικών - STEM). Την προηγούμενη χρονιά, η ομάδα ρομποτικής του Σχολείου μας κατέλαβε την πέμπτη (5) θέση Πανελλήνια.

Στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ηπείρου που έγινε στις 28/02/2016, και συμμετείχαν δώδεκα (12) ομάδες, ο «2ος Πειραματικός Γαλαξίας» που αποτελείται από πέντε (5) μαθητές της ΣΤ' τάξης, διακρίθηκε στην πρώτη (1η) θέση παρουσιάζοντας τον «Arianican», ένα συλλέκτη εξωγήινων πετρωμάτων που δημιούργησε με το πακέτο LEGO-WeDo και προγραμμάτισε με το Scratch. Δείτε τα αποτελέσματα του Περιφερειακού διαγωνισμού εδώ.

Στον Τελικό Διαγωνισμό που έγινε στην Αθήνα στις 19/03/2016, o 2ος Πειραματικός Γαλαξίας συναγωνίστηκε με σαρανταεννιά (49) ομάδες που προκρίθηκαν στους περιφερειακούς διαγωνισμούς όλης της χώρας και κατέλαβε την τέταρτη (4) θέση Πανελλήνια, συγκεντρώνοντας 170 βαθμούς. Συγχαρητήρια!

Κύλιση στην Αρχή