Εκπαιδευτικοί Όμιλοι

 

creative-writing

Όμιλος «Δημιουργική γραφή με μολύβι και χαρτί»
Ε' τάξη
Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Λώλη Ελευθερία

Μέσα από την προσέγγιση έργων της λογοτεχνίας του μυστηρίου το παιδί καλείται να πειραματιστεί, να εκφραστεί ελεύθερα και να δημιουργήσει τα δικά του λογοτεχνικά κείμενα. Συγκεκριμένα, με την ενασχόληση με τις τεχνικές αφήγησης, με τρόπο παιγνιώδη και διασκεδαστικό, θα μάθει να αφηγούνται, να εκφράζεται, να γράφει, να αξιοποιεί τη φαντασία τους. Κινηματογράφος, μουσική και εικαστικές τέχνες θα διανθίζουν τις δραστηριότητες του Ομίλου.

Αναλυτικά η πρόταση για τη δημιουργία του Ομίλου εδώ.

 

english

Όμιλος Αγγλικών «Μαθαίνω Αγγλικά με τραγούδι και παιχνίδι»
A', B' τάξεις
Υπεύθυνηι Εκπαιδευτικός: Λώλου Μαρια

Ο κύριος στόχος της λειτουργίας του Ομίλου Αγγλικής Γλώσσας συνάδει με εκείνον του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς (2001) για την εκμάθηση μιας Ζωντανής Γλώσσας που είναι η μετατροπή του μαθητή σε ικανό και έμπειρο χρήστη, η μετάβασή του από την παθητική στη λειτουργική εκμάθησή της, από την παθητική συλλογή γνώσεων στη χρήση των γνώσεων στην επικοινωνία του με αλλόγλωσσους.

Αναλυτικά η πρόταση για τη δημιουργία του Ομίλου εδώ.

 

maths

Όμιλος Μαθηματικών «Ποιος τη λύση θα βρει πρώτος να φτάσει στην κορυφή»
ΣΤ' τάξη
Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός: Χειλάς Αθανάσιος

Η λειτουργία του συγκεκριμένου Ομίλου Μαθηματικών αποσκοπεί στο να μεταφέρει την ομορφιά και την μαγεία των Μαθηματικών μέσα από γρίφους και διασκεδαστικά/έξυπνα προβλήματα.

Να αξιοποιηθεί και να ενισχυθεί η αγάπη των μαθητών για τα μαθηματικά και τις προκλήσεις τους και να εφοδιαστούν με μαθηματικές γνώσεις / Να εξασκηθούν συστηματικά στην επίλυση μαθηματικών προβλημάτων / Να εμπλουτίσουμε το σχολικό μάθημα με έξυπνα προβλήματα - γρίφους, έτσι, ώστε οι μαθητές να ασχολούνται παίζοντας με τα μαθηματικά / Να προετοιμαστούν για τη συμμετοχή τους σε διαγωνισμούς.

Αναλυτικά η πρόταση για τη δημιουργία του Ομίλου εδώ.

 

kids dancing

Όμιλος «Παραδοσιακοί και λαϊκοί χοροί της πατρίδας μας»
Β', Γ', Δ', Ε', ΣΤ' τάξεις
Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Γκουρογιάννη Ιωάννα

 

Αναλυτικά η πρόταση για τη δημιουργία του Ομίλου εδώ.

 

Κύλιση στην Αρχή