Εκπαιδευτικοί Όμιλοι

Έκθεση Ζωγραφικής, Απρίλιος 2015

«Τέχνη και Λογοτεχνία – Γωνιά Δημιουργικής γραφής» Οι μαθητές του εικαστικού ομίλου ζωγραφίζουν και εκθέτουν στον χώρο υποδοχής του σχολείου τους έργα του αφηρημένου εξπρεσιονισμού του Μαρκ Ρόθκο με τέμπερες σε ακουαρέλα, έργα του Τζάκσον Πόλοκ με την τεχνική Ντρίπιγκ, έργα του πουαντιγισμού του Ζωρζ Σερά με oil pastel και του σουρεαλισμού του Χουάν Μιρό με oil pastel και τέμπερες . Επίσης συνθέτουν έργα με τεχνική «Pencil Vs Camera» του Ben Heine σε φωτογραφίες της πόλης τους παρεμβατικά με προσωπικά τους σκίτσα και τέλος σκιτσάρουν τα έργα τους σε ακουαρέλες με κάρβουνο.

Στην έκθεση έχει στηθεί μια γωνιά φιλαναγνωσίας, όπου οι μαθητές του σχολείου μπορούν να περιηγηθούν στον εκθεσιακό χώρο και καλούνται να γράψουν σκέψεις, ποιήματα και ιστορίες μέσα από τη διαδικασία της παρατήρησης των έργων τέχνης και με αφόρμηση κάποια από τα έργα, τη θεματολογία και τα καλλιτεχνικά ρεύματα που προσεγγίζονται.

Υπεύθυνες Εκπαιδευτικοί: Ελευθεριάδου Λασκαρίνα, Πατλιά Σπυριδούλα   

Έκθεση στον 1ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης Γαλλοφωνίας, Μάρτιος 2015

Ο εικαστικός όμιλος συμμετείχε στον 1ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015, που διοργανώθηκε από τη Σχολική Σύμβουλο Γαλλικής και τους εκπαιδευτικούς γαλλικής γλώσσας στη Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων. Για τον Μαραθώνιο ανάγνωσης Ιωαννίνων επιλέχθηκε το έργο του Βίκτωρα Ουγκώ "Η Παναγία των Παρισίων".

Στόχος είναι η εμπλοκή, ανάδειξη και απόδοση του εικαστικού μέρους του έργου του Ουγκώ ως ένα ολιστικό σύστημα διαχρονικού φορέα πολιτισμών και αξιών με την παράλληλη καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας.

Καλλιτεχνικά ρεύματα / Τεχνοτροπία/ Υλικα: Τα έργα των μαθητών είναι κολάζ σε ακουαρέλες. Συνδυάζουν την τεχνική του πουαντιγισμού του Ζωρζ Σερά με oil pastel χρώματα για να αποδώσουν τους ήρωες του βιβλίου και την τεχνική του σκίτσου με κάρβουνο για να σχεδιάζουν την Παναγία των Παρισίων.

Υπεύθυνες Εκπαιδευτικοί: Ελευθεριάδου Λασκαρίνα, Πατλιά Σπυριδούλα   

Εθνική Πινακοθήκη

Mus?e d'Orsay

Mus?e du Louvre

The Center Pompidou

tate

Van Gogh Museum, Amsterdam

Albertina, Vienna

Κύλιση στην Αρχή