Βιβλία Γ' Τάξης

10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, 2023Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, στο σχολείο μας γιορτάστηκε η 10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο πλαίσιο εναρμόνισής της με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ' τάξης (σχ. έτος 2023-2024) την πρώτη ώρα συμμετείχαν σε δρομικούς αγώνες που οργάνωσε και συντόνισε η δασκάλα της Φυσικής Αγωγής κα Ιωάννα Γκουρογιάννη.

Έπειτα συνδέσαμε τη μέρα αυτή με το μάθημα της Ιστορίας, μιλήσαμε για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων από τους Έλληνες στην αρχαιότητα και συνδέσαμε τους αγώνες αυτούς με το σήμερα παίζοντας ένα αυτοσχέδιο επιτραπέζιο ομαδικό παιχνίδι. Χωριστήκαμε σε ομάδες που ήταν εμπνευσμένες από τα αθλήματα στην Αρχαία Ελλάδα: γίναμε οι αρματοδρόμοι, οι ακοντιστές, οι αθλητές του άλματος εις ύψος και οι δισκοβόλοι. Κάθε ομάδα είχε ένα ζωγραφισμένο αγγείο σε χαρτόνι καθώς και πολλά μοτίβα που διέθεταν τα αρχαία ελληνικά αγγεία. Ρίχναμε το ζάρι και σταδιακά θα έπρεπε να διακοσμήσουμε το αγγείο μας τοποθετώντας μοτίβα αλλά και φιγούρες αθλητών των σημερινών αθλημάτων των Ολυμπιακων Αγώνων.

Μετά από αυτό διακοσμήσαμε όλοι μαζί ένα ερυθρόμορφο αγγείο ζωγραφισμένο με ένα στρώμα λαδοπαστέλ και ένα στρώμα μαύρη ακρυλική μπογιά. Ο καθένας μας “σκάλισε” με ένα μολύβι τα σχέδια που επέλεξε. Μικροί αγγειοπλάστες εν δράσει!

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Παναγιωτοπούλου Ελισάβετ (ΠΕ70) 


Κύλιση στην Αρχή