banner-foreign-languages

Γαλλικό πρωινό, 2023

Το πρωινό στη Γαλλία είναι ένα σημαντικό γεύμα και περιλαμβάνει τα περίφημα τραγανά κρουασάν, μαρμελάδα, ψημένες φέτες ψωμιού, μπαγκέτα, γιαούρτι, δημητριακά, τσάι ή ζεστή σοκολάτα, φρεσκοστυμμένο χυμό και, φυσικά, καφέ.

Στο σχολείο μας αποφασίσαμε με τα παιδιά των γαλλικών τμημάτων να γευτούμε ένα γαλλικό πρωινό γεύμα (le petit - dejeuner), όπως περιγράφεται στην 4η ενότητα του βιβλίου. Την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023, οι μαθητές και μαθήτριες της Ε' τάξης έφεραν τα απαραίτητα τρόφιμα και πραγματοποιήσαμε στην όμορφη αυλή μας ένα βιωματικό μάθημα του πρωινού γεύματος. Ήταν πραγματικά ένα εξαιρετικό και γευστικό πρωινό για όλους με διάφορα είδη ψωμιού, βάφλες, μέλι, μαρμελάδα, γάλα, χυμούς, κρέπες, κρουασάν, μπισκότα, φράουλες, μήλα και ροδάκινα. Επίσης, το τραπέζι εμπλουτίστηκε με κέικ, μηλόπιτα, τυρόπιτα που με πολύ κέφι και μεράκι έφτιαξαν οι ίδιοι οι μαθητές. Το αποτέλεσμα άκρως γευστικό και οι μαθητές κατενθουσιασμένοι! Ευχαριστούμε τους γονείς και τη διεύθυνση του σχολείου μας που υποστηρίζουν τέτοιου είδους δράσεις βιωματικής μάθησης.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Μούτσιου Αλεξία-Αγγελική (ΠΕ05)


Χαρακτηριστικά γαλλικά πρωινά γεύματα είναι:

Κρουασάν (Croissant), ψωμί με σοκολάτα (Pain au Chocolat) και ψωμί με σταφίδες (Pain aux Raisins), Γαλλικό Tοστ/Aυγοφέτες (Pain Perdu/French Toast), Κρέπες (Crepes), Κροκ Μεσιέ (Croque Monsieur) και Κροκ Μαντάμ (Croque Madame), μπαγκέτα με μαρμελάδα και βούτυρο.

Κύλιση στην Αρχή