etwinning

eTwinning 2023-2024: Think ECO, act GREEN!

 • Think ECO, act GREEN! - Δράσεις Ιανουαρίου

  Συμμετέχουμε στο eTweening: Think ECO, Act green!

  Με τη νέα χρονιά οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ τάξης (σχ. έτος 2023-2024) ενημερώθηκαν για την ασφάλεια στο Διαδύκτιο καθώς τα προγράμματα eTwinning αφορούν σε ευρεία χρήση του και έπαιξαν ένα κουιζ. Σε συνέχεια των δράσεων για την ανακύκλωση υλικών και τη νέα τους χρήση, δημιούργησαν και έπαιξαν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι από απλά ανακυκλώσιμα υλικά. Ο στόχος ήταν να περνάει η μπαλίτσα από ένα κυκλάκι που επάνω του είχε έναν αριθμό κουνώντας κατάλληλα το κουτί. Έπειτα πρόσθεταν αυτόν τον αριθμό με τον αριθμό που τύχαιναν ρίχνοντας το ζάρι. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την ανακύκλωση έγινε μια κοινή παρουσίαση υλικού σε όλα τα παιδιά από όλες τις χώρες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και με βάση αυτό το υλικό έπαιξαν στην 3η συνάντηση με τους μαθητές από τις άλλες χώρες bingoστον διαδραστικό πίνακα. Όλες οι παραπάνω δράσεις κοινοποιήθηκαν στο υπόλοιπο σχολείο μέσω της γωνιάς του eTwinning που δημιουργήθηκε έξω από την Α’ τάξη καθώς και με την κοινή εφημερίδα όλων των χωρών.

  Συνοψίζοντας, οι μαθητές/τριες του σχολείου μας ήρθαν σε επαφή με μαθητές/τριες από άλλες Ευρωπαικές χώρες, βγαίνοντας από τα όρια της τάξης, μέσω μιας βελτιωμένης παιδαγωγικής διαδικασίας: Ενίσχυση της Διδασκαλίας, Εκπαιδευτική Ανάπτυξη, Ευκαιρίες Διεθνούς Συνεργασίας, Πολυπολιτισμική Ανταλλαγή, Χρήση των Τ.Π.Ε. αναπτύσσοντας και τις τεχνολογικές δεξιότητες. Ήταν μια συναρπαστική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους!

  Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Μπάρμπα Μαρία (ΠΕ70) 

 • Think ECO, act GREEN! - Δράσεις Δεκεμβρίου

  Συμμετέχουμε στο eTweening: Think ECO, Act green!

  Σε συνέχεια των δράσεων του ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning Think ECO, act GREEN! στο οποίο συμμετέχει η Α’ τάξη(σχ. έτος 2023-2024) του Σχολείου μας, οι μαθητές/τριες μπήκαν στο πνεύμα των Χριστουγέννων, χρωματίζοντας σε συνεργασία με τα υπόλοιπα σχολεία-μέλη χριστουγεννιάτικες μπάλες μέσω του προγράμματος paint και ανταλλάσοντας ευχές στην αγγλική γλώσσα στο 2ο students meeting καθώς και δημιουργώντας ένα βίντεο με avatars μέσω του προγράμματος chatterpix. Επιπροσθέτως, δημιούργησαν origami στολίδια-χιονονιφάδες από ανακυκλώσιμα υλικά.

  Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Μπάρμπα Μαρία (ΠΕ70) 

 • Think ECO, act GREEN! - Δράσεις Νοεμβρίου

  Συμμετέχουμε στο eTweening: Think ECO, Act green!

  Στο πλαίσιο του ευρωπαιϊκου προγράμματος eTwinning Think ECO, act GREEN! στο οποίο συμμετέχει η Α’ τάξη(σχ. έτος 2023-2024) του Σχολείου μας, οι μαθητές/τριες σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό της τάξης δημιούργησαν ένα εισαγωγικό μήνυμα με λέξεις στα ελληνικά με τη βοήθεια της τεχνολογίας και της εφαρμογής wordart. Κατά την εισαγωγική περίοδο δημιουργήθηκαν επίσης avatars των μαθητών/τριων αλλά και της εκπαιδευτικού της τάξης (με βάση την προστασία προσωπικών δεδομένων) καθώς και η παρουσίαση του σχολείου μας στις υπόλοιπες χώρες (μέσω των προγραμμάτων avatarmaker και toonapp).

  Αρχικά οι μαθητές/τριες συμπλήρωσαν, με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού Πληροφορικής, ένα ερωτηματολόγιο για να ανιχνευτούν οι πρότερες αντιλήψεις των μαθητών πάνω σε θέματα ανακύκλωσης. Ως αφόρμηση αξιοποιήθηκε μια ιστορία κινούμενων σχεδίων που ψηφίστηκε από την ομάδα εκπαιδευτικών που συμμετέχει στο πρόγραμμα και αμέσως μετά μέσω καταιγισμού ιδεών  καταγράφηκαν οι σκέψεις των μαθητών στον πίνακα. Μάθαμε για τους ξεχωριστούς κάδους ανακύκλωσης του χαρτιού, του γυαλιού, του αλλουμινίου αλλά και των οργανικών υλικών. Μάθαμε πόσο χρήσιμη είναι η ανακύκλωση για το περιβάλλον, το σπίτι μας. Σε συνέχεια των κινούμενων σχεδίων παίξαμε στην τάξη ένα παιχνίδι-παζλ με τους τέσσερις κάδους ανακύκλωσης. Αμέσως μετά, δημιουργήσαμε χριστουγεννιάτικα στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά (ρολό χαρτιού τουαλέτας) για να τα παρουσιάσουμε στην 1η συνάντηση με τα υπόλοιπα σχολεία. Στο πλαίσιο δημιουργίας ενός ομαδικού σλόγκαν με τους μαθητές των υπόλοιπων σχολείων  δημιουργήσαμε με  χρησιμοποιημένα χαρτιά το γράμμα Τπου θα αποτελεί μέρος του όλου μηνύματος.

  Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Μπάρμπα Μαρία (ΠΕ70) 

 • Πρώτο Students’ meeting στο eTweening: Think ECO, Act green!

  Πρώτο Students’ meeting στο eTweening: Think ECO, Act green!

  Την Τετάρτη 29/11/23 οι μικροί μαθητές/τριες της Α΄ τάξης συμμετείχαν στην πρώτη μαθητική τηλεδιάσκεψη του έργου eTweening "Think ECO, Act green!" και παρουσίασαν τα χριστουγεννιάτικα στολίδια από ανακυκλώσιμο υλικό που κατασκεύασαν. Οι μικροί μαθητές/τριες γνώρισαν μαθητές και μαθήτριες από άλλες χώρες της Ευρώπης και παρακολούθησαν την παρουσίαση των χριστουγεννιάτικων στολιδιών όλων των χωρών. Αποκτήσαμε λοιπόν νέους φίλους, ευχηθήκαμε καλά Χριστούγεννα και περάσαμε όμορφα μέσα από μια πολύ ευχάριστη συνάντηση.

  Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Μπάρμπα Μαρία (ΠΕ70) 

 • Συμμετέχουμε στο eTweening: Think ECO, Act green!

  Συμμετέχουμε στο eTweening: Think ECO, Act green!

  Το Σχολείο μας συμμετέχει και τη σχολική χρονιά 2023-2024 σε ευρωπαϊκά προγράμματα, από τα οποία οι μαθητές/τριες έχουν να αποκομίσουν πολλά οφέλη. Το eTwinning είναι ένα από αυτά τα προγράμματα καθιστώντας το σχολείο μέλος στην Κοινότητα για τα σχολεία της Ευρώπης. Επιπλέον αποτελεί μια πρωτοβουλία που διευκολύνει τη συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών και σχολείων μέσω της χρήσης της τεχνολογίας. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για μια δράση της Ευρώπης, κατά την οποία σχολικές μονάδες από Ευρωπαϊκές χώρες συνεργάζονται με παιδαγωγικούς, πολιτισμικούς και κοινωνικούς στόχους.

  Η Α' τάξη συμμετέχει στο eTwinning έργο "Think ECO, act GREEN!", το οποίο περιλάμβάνει 32 συμμετοχές από ολόκληρη την Ευρώπη. Οι μαθητές/τριες θα έρθουν σε επαφή με μαθητές/τριες από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, βγαίνοντας από τα όρια της τάξης, μέσω μιας βελτιωμένης παιδαγωγικής διαδικασίας, ενώ θα γνωρίσουν τρόπους να ανακυκλώνουν υλικά και να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση. Παράλληλα θα αναπτύξουν τις ικανότητες να επικοινωνούν στα αγγλικά με μαθητές/τριες από άλλα σχολεία, θα αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες, καθώς και κανόνες καλής συμπεριφοράς στο διαδίκτυο.

  Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Μπάρμπα Μαρία (ΠΕ70) 

Κύλιση στην Αρχή