Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία Β' Δημοτικού

Συνεργασία με το 33ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων, 2022

Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 ολοκληρώθηκε η συνεργασία της Β' Τάξης (σχ. έτος 2021-2022) του Σχολείου μας με το 33ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων στο πλαίσιο της μετάβασης των παιδιών του Νηπιαγωγείου στο Δημοτικό Σχολείο. Τα δύο σχολεία, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους και της εκπαιδευτικού Πληροφορικής του 2ου Π.Δ.Σ., συνεργάστηκαν για τη δημιουργία δύο ψηφιακών βιβλίων με θέμα το διάστημα.

Μετά από παράκληση των παιδιών του Νηπιαγωγείου για βοήθεια στη γραφή, πραγματοποιήθηκε μία σύγχρονη εξ' αποστάσεως συνάντηση μέσω της πλατφόρμας Webex και οι μαθητές/τριες της Β΄ Δημοτικού γνώρισαν τους μικρούς μαθητές/τριες της Κόκκινης και της Πράσινης Ομάδας του Νηπιαγωγείου. Στη συνέχεια πληκτρολόγησαν σε ένα συνεργατικό έγγραφο τα λόγια των μικρών τους φίλων. Ο ενθουσιασμός από όλους τους μαθητές/τριες ήταν έκδηλος και μια σχέση φιλίας άρχισε να δημιουργείται.

Η Κόκκινη Ομάδα δημιούργησε το βιβλίο «Οι πλανήτες ταξιδεύουν», ενώ η Πράσινη Ομάδα δημιούργησε  το «Πλανητοβιβλίο».

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Βέργου Βασιλική (ΠΕ70), Νικολού Αγγελική (ΠΕ86) και οι νηπιαγωγοί Βέργου Μαρία, Μαυρογιώργου Άννα-Καλλιόπη, Χριστογιάννη Ασημίνα, Κουκούλη Μαρία, Μάντζιου Ελένη


Book titled 'untitled'
 
Book titled 'Πλανητοβιβλίο'
 
Στη συνέχεια, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β' τάξης δημιούργησαν τις δικές τους πλανητο-ιστορίες με το πρόγραμμα ζωγραφικής KolourPaint, ένα δώρο για τους μικρούς μαθητές/τριες του Νηπιαγωγείου.
 
 
Κύλιση στην Αρχή