Βιβλία Γ' Τάξης

Παιχνίδια γνωριμίας, 2023Στις 12 Σεπτεμβρίου 2023 οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης (σχ. έτος 2023-2024) του Σχολείου μας συμμετείχαν σε μια σειρά από βιωματικά παιχνίδια στα πλαίσια της καλύτερης γνωριμίας των μαθητών της τάξης μεταξύ τους αλλά και με την δασκάλα τους. Βασικός στόχος της εκπαιδευτικού είναι η δημιουργία μιας “φιλόξενης“ τάξης για τους μαθητές μέσα από διαφορετικές τεχνικές διδασκαλίας που δίνουν την δυνατότητα στους μαθητές να ξεδιπλώσουν τα διαφορετικά τους ενδιαφέροντα και να μάθουν μέσα από ποικίλα μαθησιακά στυλ. Μέσα από αυτά τα παιχνίδια, γίνεται μια προσπάθεια να δημιουργηθούν σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ των μελών της συγκεκριμένης ομάδας και κάθε παιδί να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και θετική εικόνα για τον εαυτό του. Tο κάθε παιδί ενδυναμώνεται, εκφράζεται σωματικά, εξασκείται στον προφορικό λόγο, μαθαίνει να επικοινωνεί, ενδυναμώνει τη μνήμη του, μαθαίνει να συγκεντρώνεται, βρίσκει το χώρο του στην ομάδα και πιστεύει στην ιδέα του πόσο σημαντικό είναι γι΄αυτή. 


Candy quiz: Eίναι ένα παιχνίδι που στόχο έχει να γνωρίσουμε ο ένας τον άλλον και να "σπάσουμε τον πάγο". Έχουμε 4 κατηγορίες ερωτήσεων (π.χ. σχετικά με το σχολείο (πράσινο), κάτι για τον εαυτό μου (πορτοκαλί), μια ανατρεπτική ερώτηση (κόκκινο), φαγητό και ποτό (κίτρινο) και καραμέλες τεσσάρων διαφορετικών χρωμάτων που αντιστοιχίζονται με τα χρώματα των ερωτήσεων. Ζητάμε από έναν μαθητή να διαλέξει μία καραμέλα. Ανάλογα με το χρώμα που έχει επιλέξει ο διπλανός του, του υποβάλλει την ερώτηση. Ακολουθεί η απάντηση και κερδίζει την καραμέλα. Μπορούμε να προτείνουμε στα παιδιά να προετοιμάσουν τις ερωτήσεις τους από την προηγούμενη μέρα.

Μy belglian friend: Ένα παιχνίδι που βοηθά στην ενδυνάμωση της μνήμης και της συγκέντρωσης. Τα παιδιά στέκονται σε κύκλο. Κάθε παιδί θα πρέπει να δράσει με συγκεκριμένα βήματα, σε συγκεκριμένη σειρά:

  • Κάνε τρία βήματα προς το κέντρο του κύκλου.
  • Κάνε μια στροφή γύρω από τον εαυτό σου.
  • Πες το όνομά σου.
  • Μέτρα αντίστροφα από το 10 έως το 0
  • Κάνε μια ερώτηση σε όποιον θέλεις στον κύκλο.

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού παραμένουμε απολύτως σιωπηλοί και συγκεντρωνόμαστε σε αυτό που κάνουμε. Αν κάνουμε λάθος ξεκινάμε πάλι από την αρχή μέχρι να υλοποιήσουμε σωστά τις οδηγίες. Στόχος να μιλήσουν όλοι στον κύκλο.

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Παναγιωτοπούλου Ελισάβετ (ΠΕ70) 

Κύλιση στην Αρχή