Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία Δ' Δημοτικού

Εφευρέσεις που μας εντυπωσίασανΣτα πλαίσια της 14ης ενότητας του γνωστικού αντικειμένου της Γλώσσας: «Το ανθρώπινο θαύμα» οι μαθητές της Δ' τάξης (σχ. έτος 2013-2014), αναζήτησαν και οργάνωσαν πληροφορίες για τις εφευρέσεις που κατά τη γνώμη τους επηρέασαν, με τρόπο ανεπανάληπτο, την ανθρώπινη ζωή σε κάθε έκφανσή της.


Είναι πολύ φυσικό να τους ενθουσίασε κυρίως ο τεχνολογικός πολιτισμός γι' αυτό και τα περισσότερα κείμενα τους αναφέρονται σ' αυτόν. Είναι εξάλλου η γενιά του internet και του i-pad. Η περιπλάνηση τους όμως στις αρχικές, αλλά βασικές για τη συνέχεια, εφευρέσεις συνεπήρε τους μαθητές και τους έδωσε την ευκαιρία να αξιολογήσουν τη σημασία αντικειμένων που είτε πια δεν απαντώνται καθόλου στην καθημερινότητα τους (φωνόγραφος π.χ.), είτε έχουν ραγδαία εξελιχθεί (τηλέφωνο για παράδειγμα). Η αναζήτηση των σχετικών εικόνων ήταν επίσης κάτι που ευχαριστήθηκαν πολύ.

Πηγές των πληροφοριών τους υπήρξαν -καθ' υπαγόρευση του σχολικού τους εγχειριδίου- εγκυκλοπαίδειες, επιστημονικά περιοδικά, το διαδίκτυο και η προσωπική τους βιβλιοθήκη. Να τι έφεραν λοιπόν στην τάξη  και τα μοιραστήκαμε όλοι μαζί!

Εφευρέσεις που μας εντυπωσίασαν, Flip BookΥπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Βέργου Βασιλική

Κύλιση στην Αρχή